Welkom op

JopisTop

Team Schoenmakers

Op 5 november lopen we ter nagedachtenis aan Jop en voor de toekomst van mensen met hersenkanker.

In oktober 2008 blijft Jop maar overgeven. Na een aantal keer bij de huisarts te zijn geweest worden we doorgestuurd naar de kinderarts. Wat we nooit hadden kunnen bedenken blijkt ons manneke te overkomen. 2 jaar en 3 maanden oud en een tumor in zijn hoofd. Gelukkig weet de neurochirurg de tumor volledig te verwijderen en blijken er geen uitzaaïngen te zijn. Een week later is er toch slecht nieuws. Jop heeft een medulloblastoom. Slechts bij 20 kinderen per jaar in Nederland wordt deze diagnose gesteld, een kwaadaardige hersentumor WHO graad IV.
We prijzen ons gelukkig dat er behandeling mogelijk is. We starten met chemokuren en eindigen in augustus 2009 met bestralingen. Elke 3 a 4 maanden is er een MRI ter controle. We proberen ons leven weer op te pakken en genieten van ons gezin, wat ondertussen uit 5 bestaat!
8 juli 2010. Onderweg naar Nijmegen voor een MRI moet Jop weer enorm overgeven. 's avonds belt de oncoloog al met de uitslag en stort onze wereld in. In zijn hersenen zijn 2 tumoren te zien en zijn volledige ruggemerg zit bommetje vol tumorweefsel. Een grote massa ellende in zo'n klein manneke. In de weken die komen gaan nemen we alles in ons op om nooit te vergeten. Op 29-7-2010, slechts anderhalf uur voor zijn 4e verjaardag komt Jop te overlijden.

Wij steunen stichtingstophersentumoren in de hoop dat hersenkanker in de toekomst is te genezen.
Dus loop mee op 5 november in Dongen!

Hendrik en Marjolein