Welkom op

Wie zijn wij?

 

Wij zijn team van der Veeken

Ruud van der Veeken, hersentumorpatiënt,
Henny van der Veeken, echtgenote
En onze kinderen, hun partners en onze kleinkinderen.

Bijna 6 jaar geleden werd er bij Ruud een primaire hersentumor gediagnosticeerd. Glioblastoma multiforme (GBM) (astrocytoom graad 4), de zwaarste prognose,  Ruud was toen pas 53 jaar. Bij deze diagnose hebt je geen lange levensverwachting. En die kregen we ook niet.
Gelukkig behoort Ruud tot de weinige uitzonderingen. Na een operatie, 33 bestralingen en 13 maanden chemo is de tumor stabiel. Zo goed als iedereen is na het stellen van de diagnose binnen 10 jaar overleden.
Dat dit ons leven helemaal op zijn kop heeft gezet moge duidelijk zijn. En dat dit ons dagelijks bestaan erg beïnvloed door de omstandigheden die bij deze ziekte horen.
Zoals de angst van elke 3 maanden een mri,  want de tumor kan elke moment weer groeien, de dodelijke vermoeidheid die er is, Ruud kan maar een paar uur per dag enigszins actief zijn. En moet elke middag een paar uur slapen.Spontaan iets ondernemen is er niet bij en moet er gekeken worden wanneer Ruud een extra inspanning kan leveren. Niet de energie hebben om te stoeien met onze kleinkinderen.
 
Er zijn geen behandelmethodes voor genezing alleen voor verlenging. En daarom moet er veel geld komen want er wordt door de grote kankerbestrijdingsorganisaties en overheid en andere aanverwante partijen nauwelijks aandacht besteed aan deze vorm van kanker. Dit onderzoek is heel hard nodig vanwege de 0% genezingskans.

En daarom organiseren wij de sponsorloop walk4brainsdongen. Dit doen wij onder de vlag van stichting STOPhersentumoren.nl  Deze stichting vraagt wel de aandacht voor deze problematiek. 

Dit wordt voor ons de 2de keer dat wij dit organiseren. Na vorig jaar een privé tocht, stellen we hem nu open voor iedereen die ook een steentje wil bijdrage, aan iedereen die betrokken is bij deze ziekte.


Samen maken we een verschil!